A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад Львівської обласної ради "Буківський дитячий будинок-інтернат"
«Знайте нас за наші здібності, а не за наші обмеження»

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі товарів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 (CPV) ДК 021:2015 15540000-5 - Сирні продукти (сир твердий)

Дата: 07.03.2024 17:55
Кількість переглядів: 34

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі товарів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 (CPV) ДК 021:2015 15540000-5 - Сирні продукти (сир твердий)

(відповідно до пункту 4 постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами), згідно із затвердженим рішенням уповноваженої особи КЗ ЛОР «Буківський дитячий будинок-інтернат» протокол №36  від 07.03.2024 року.   )

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Комунальний заклад Львівської обласної ради «Буківський дитячий будинок-інтернат», вул. Центральна, 2, село Букова, Самбірський район, Львівська область, 82031, код за ЄДРПРОУ 03189015, категорія замовника – юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015 15540000-5 Сирні продукти (сир твердий)

            Кількість: сир твердий – 820 кілограм.

3. Ідентифікатор річного плану закупівлі: UA-P-2024-03-07-011224-a.

4. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-03-07-009864-a.  

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення становить 196`800.00 грн (сто дев’яносто шість тисяч вісімсот гривень 00 коп.) згідно з кошторисом на 2024 рік.

6. Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Розмір бюджетного призначення до кошторису та річного плану закупівель на 2024 рік, становить 196 800,00  грн. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмету закупівлі на підставі примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275 зі змінами, сформована за результатами проведення моніторингу цін на аналогічні предмети закупівлі по Львівській області, а також з моніторингом цін на сайті BI PROZORRO.

7. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

Вид і назва компоненту

Сир твердий

Законодавчі та нормативні документи, які встановлюють вимоги до виробництва та безпечності компоненту

ДСТУ 6003:2008 «Сири тверді. Технічні умови», Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137 Cs та 90Sr у продуктах харчування та питній воді; ДСанПІН 8.8.1.2.3.4 - 000- 2001, Наказ №368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах".

Біологічні характеристики

БГКП в 0,01 г- не дозволено, Staphylococcus aureus в 1 г - не більше ніж 500 КУО, патогенні м/о в т.ч сальмонела у 25 г продукту - не дозволено, Listeria monocytogenes у 25 г продукту - не дозволено.

Хімічні характеристики

Вміст токсичних елементів, мг/кг, не більше ніж: ртуті - 0,02; миш’яку - 0,2; свинцю-0,3; кадмію-0,2, мідь - 1,0, цинк-5,0. Мікотоксини: Афлатоксин В1 - не дозволено, МІ - 0,0005 мг/кг. Масова частка залишкової кількості пестицидів, мг/кг, не більше: ГХЦГ гама - ізомеру - 0,05; ДДТ і його метаболіти - 0,05; ртутьвмісні пестициди - не допускаються; антибіотики (од/г, не більше): тетрациклінової групи - не допускаються (<0,01), пеніцилін - не допускаються (<0,01), стрептоміцин - не допускаються (<0,5); вміст радіонуклідів, Бк/кг, не більше: цезію 137- 200; стронцію 90 - 100; без вмісту ГМО.

Фізичні характеристики

Масова частка жиру - не менше 40%, масова частка вологи - не більше ніж 47%, масова частка кухонної солі, не більше ніж 3%. Показник твердості - від 51 до 60%. Масова частка (3-каротину - не більше ніж 6 мг/кг, масова частка екстракту аннато - не більше ніж 15 мг/кг. Температура в товщі продукту не вище 4±2°С.

Органолептичні показники

Зовнішній вигляд: поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покривом, який щільно прилягає до поверхні сиру. Колір: однорідний за всією масою, від білого до жовтого. Запах і смак - специфічний сирний, без сторонніх присмаків і запахів. Дозволено наявність присмаку пастеризації. Консистенція: пластичне, ніжне однорідне, злегка крихке. Рисунок на зрізі: вічка круглої, овальної чи довільної форми. Дозволено відсутність рисунка, наявність невеликих пустот. Форма головки сиру: бруски, циліндри, сфери тощо.

Походження

Тваринне.

Спосіб виробництва

Сир, який визріває під впливом мікроорганізмів закваски (заквашувального препарату), з чеддеризацією сирної маси або без неї, який пресують, із показником твердості від 51 % до 60 %.

Склад багатоскладникових інгрідієнтів, охоплюючи добавки та допоміжні матеріали

Коров’яче молоко, закваски, сичужні ферменти, ферментні препарати, кальцію хлорид, сіль кухонна, вода питна.

Методи пакування та постачання

Короб з картону - транспортне пакування. Одиничне пакування -плівка полімерна. Постачається транспортом виробника відповідно з правилами перевезення швидкопсувних продуктів.

Умови зберігання

  1. При температурі від 0°С до 6 °С та відносної вологості від 80-90%.
  2. При температурі від -4°С до 0 °С та відносної вологості від 80-90%.

Строк придатності до використання

  1. 20 діб (у середовищі нейтральних газів, чи сумішей), 10 (без вакууму), 15 (під вакуумом).
  2. 60 діб (у середовищі нейтральних газів, чи сумішей), 20 (без вакууму), 45 (під вакуумом).

Маркування

Етикетка із зазначенням загальної назви продукції та масової частки жиру, місця виготовлення продукції, кількості нетто, харчової та енергетичної цінності продукту, дати виготовлення, умов зберігання та строку придатності, номеру партії виробництва, складу, назва та адреса виробника та потужності.

Підготування та, або оперування перед використанням або обробленням

Звільнення з упаковки та використання згідно технологічного процесу та рецептури.

 

Критерії прийнятності, пов’язані з безпечністю харчових продуктів

Цілісність упаковки, зовнішній вигляд продукту, дата виготовлення, температура продукту, наявність супровідної документації (декларація виробника з показниками якості та безпечності (специфікації, сертифікати), видаткові накладні, відповідність вказаному у накладній до товару.

 

 

Поставка товару здійснюється окремими партіями в кількості (обсягах) та асортименті згідно заявки Замовника (передається Учаснику будь-яким зручним для Замовника способом (поштою, електронною поштою, особисто, факсом, в телефонному режимі тощо) та  в терміни – згідно погодженого графіку.

Маркування продукту закупівлі повинно бути на українській мові та відповідати вимогам  чинного Законодавства України .

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством України, державними, галузевими стандартами. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, а також ГМО.

Якісно поставленим Товаром вважається такий Товар, який відповідає вимогам, що звичайно ставляться до Товару відповідного характеру. Товари, що постачаються, повинні мати: необхідні копії сертифікатів якості виробника товару або реєстраційне посвідчення або висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або інший подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам ДСТУ. При постачанні товару цілісність упаковки та якісне оформлення повинно бути без пошкоджень.

Дефекти недопустим, при виявленні Замовником дефектів, простроченого терміну придатності товару, будь-якого іншого недоліку, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару, у разі виявлення неякісного товару постачальник зобов’язаний замінити цей товар на якісний протягом 8-годин.

Транспортні засоби для перевезення товару повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил. Доставка (перевезення) та розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Учасника.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень