A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад Львівської обласної ради "Буківський дитячий будинок-інтернат"
«Знайте нас за наші здібності, а не за наші обмеження»

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі товарів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 (CPV) ДК 021:2015 15530000-2 - Вершкове масло (Масло солодковершкове).

Дата: 11.03.2024 18:51
Кількість переглядів: 20

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі товарів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 (CPV) ДК 021:2015 15530000-2 - Вершкове масло (Масло солодковершкове).

Обґрунтування доцільності закупівлі розроблено відповідно до Постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами), згідно із затвердженим рішенням уповноваженої особи КЗ ЛОР «Буківський дитячий будинок-інтернат» протокол №38 від 11.03.2024 року.

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Комунальний заклад Львівської обласної ради «Буківський дитячий будинок-інтернат», 82031, вул. Центральна,2, село Букова, Самбірський район, Львівська область, код за ЄДРПОУ – 03189015; категорія замовника – юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності (масло солодковершкове, код за ДК 021:2015: 15530000-2 - Вершкове масло). Відповідно до пункту 14 Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 11.06.2020 №1082 – код ДК 021:2015: 15530000-2 - Вершкове масло.

3.   Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-03-11-012102-а.             

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та повинні відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

Назва предмета закупівлі

Масло солодковершкове

Кількість (обсяг), кг.

1290

Місце поставки товару

Україна, 82031, Львівська обл., Самбірський р-н, с.Букова, вул. Центральна, 2.

Строк поставки товару

грудень 2024 року.

Технічні та інші вимоги:

Вид і назва компоненту

Масло солодковершкове

Законодавчі та нормативні документи, які встановлюють вимоги до виробництва та безпечності компоненту

ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове, та бути виробленим тільки з коров’ячого молока та (або) продуктів його перероблення.

Мікро-біологічні характеристики

БГКП в 0,01 г- не дозволено, дріжджі і плісняві гриби, КУО в 1 г - не більше ніж 100, патогенні м/о в т.ч сальмонела у 25 г продукту - не дозволено, Listeria monocytogenes у 25 г продукту - не дозволено.

Фізичні характеристики

Масова частка жиру - не менше 72,5%, масова частка вологи - не більше ніж 25%, масова частка сухих речовин, не більше ніж 2,5%. Кислотність(жирової фази К* - не більше ніж 2,5, плазми Т*- не більше ніж 23. Температура плавлення жиру – 36С*.

Органолептичні показники

За органолептичними показниками вершкове масло повинно відповідати таким вимогам:

- смак і запах - чистий, добре виражений вершковий з присмаком  пастеризації і (або) кисломолочний, в міру солонуватий для солоного масла.

- консистенція та зовнішній вигляд - однорідна, пластична, щільна, поверхня на розрізі блискуча або слабо блискуча, суха або з наявністю поодиноких дрібних крапель вологи розміром до 1 мм;

- колір - від світло-жовтого до жовтого, однорідний за всією масою.

Походження

Тваринне, вироблене тільки з коров’ячого молока та (або) продуктів його перероблення.

Склад

Масло складається з молочного жиру та мікроскопічних часток води і молочних білків. Вершкове масло повинно бути виготовлене тільки з коров'ячого молока або продуктів його переробки і призначене для безпосереднього вживання в їжу чи кулінарних цілей. Воно не містить жодних спеціальних харчових добавок.

Методи пакування та постачання

Плівка полімерна, короб з картону - транспортне пакування. Постачається транспортом виробника відповідно з правилами перевезення швидкопсувних продуктів.

Маркування

Етикетка із зазначенням загальної назви продукції та масової частки жиру, місця виготовлення продукції, кількості нетто, харчової та енергетичної цінності продукту, дати виготовлення, умов зберігання та строку придатності, номеру партії виробництва, складу, назва та адреса виробника та потужності.

Критерії прийнятності, пов’язані з безпечністю харчових продуктів

Цілісність упаковки, зовнішній вигляд продукту, дата виготовлення, температура продукту, наявність супровідної документації (декларація виробника з показниками якості та безпечності (специфікації, сертифікати), видаткові накладні, відповідність вказаному у накладній до товару.

          Поставка товару здійснюється окремими партіями в кількості (обсягах) та асортименті згідно заявки Замовника (передається Учаснику будь-яким зручним для Замовника способом (поштою, електронною поштою, особисто, факсом, в телефонному режимі тощо) та  в терміни – згідно погодженого графіку.

Маркування продукту закупівлі повинно бути на українській мові та відповідати вимогам  чинного Законодавства України .

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством України, державними, галузевими стандартами. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, а також ГМО.

Якісно поставленим Товаром вважається такий Товар, який відповідає вимогам, що звичайно ставляться до Товару відповідного характеру. Товари, що постачаються, повинні мати: необхідні копії сертифікатів якості виробника товару або реєстраційне посвідчення або висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або інший подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам ДСТУ. При постачанні товару цілісність упаковки та якісне оформлення повинно бути без пошкоджень.

Дефекти недопустимі, при виявленні Замовником дефектів, простроченого терміну придатності товару, будь-якого іншого недоліку, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару, у разі виявлення неякісного товару постачальник зобов’язаний замінити цей товар на якісний протягом 8-годин.

Транспортні засоби для перевезення товару повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил. Доставка (перевезення) та розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Учасника.

Замовник має право зробити вибіркове (часткове) лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.

Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:   розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 322 500, 00  грн. з ПДВ., мета використання товару - для харчування вихованців/підопічних КЗ ЛОР «Буківський дитячий будинок-інтернат», згідно із примірним меню для організації харчування.

 6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 322 500 грн. 00 коп. (триста двадцять дві тисячі грн. 00 коп.) з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась за результатами проведення моніторингу цін на аналогічні предмети закупівлі, а також з моніторингом цін на сайті BI PROZORRO, з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень