Обгрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі товарів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (Яблука свіжі, ранньостиглі, першого товарного сорту, Д
Обгрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі товарів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (Яблука свіжі, ранньостиглі, першого товарного сорту, ДСТУ 8323, Банани свіжі, ґатунок перший, зелені, від 20 см, діаметр плоду не більше 4 см, Буряк столовий молодий, з обрізаною зеленню, першого товарного сорту, Морква молода свіжа, з обрізаною зеленню, Капуста білоголова свіжа, ранньостигла, ДСТУ 7037, Цибуля ріпчаста свіжа, першого товарного сотру, від 4 см, ДСТУ 3234, Огірки свіжі, польові, середньоплідні (до 25см), ДСТУ 3247, Помідори (томати) свіжі, польові, округлі, ДСТУ 3246).
Обґрунтування доцільності закупівлі розроблено відповідно до Постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами), згідно із затвердженим рішенням уповноваженої особи КЗ ЛОР «Буківський дитячий будинок-інтернат» протокол №76 від 18.06.2024 року.
1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Комунальний заклад Львівської обласної ради «Буківський дитячий будинок-інтернат», 82031, вул. Центральна,2, село Букова, Самбірський район, Львівська область, код за ЄДРПОУ – 03189015; категорія замовника – юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.
2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Яблука свіжі, ранньостиглі, першого товарного сорту, ДСТУ 8323, Банани свіжі, ґатунок перший, зелені, від 20 см, діаметр плоду не більше 4 см, Буряк столовий молодий, з обрізаною зеленню, першого товарного сорту, Морква молода свіжа, з обрізаною зеленню, Капуста білоголова свіжа, ранньостигла, ДСТУ 7037, Цибуля ріпчаста свіжа, першого товарного сотру, від 4 см, ДСТУ 3234, Огірки свіжі, польові, середньоплідні (до 25см), ДСТУ 3247, Помідори (томати) свіжі, польові, округлі, ДСТУ 3246; (код за ЄЗС ДК 021:2015 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи). Відповідно до пункту 14 Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 11.06.2020 №1082 – код ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи
3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-06-18-012164-a.
4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та повинні відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.
Найменування |
Кількість (кг ) |
Технічні, якісні характеристики до товару |
Яблука свіжі, ранньостиглі, першого товарного сорту, ДСТУ 8323 |
1200 |
плоди достатньої зрілості, без ознак: гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір відповідно до сорту, без плям, без ГМО. Товар повинен відповідати вимогам діючих державних стандартів. З притаманним яблучним запахом. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів, картонні або пластикові ящики. |
Буряк столовий молодий, з обрізаною зеленню, першого товарного сорту |
800 |
плоди повинні бути свіжі, не в’ялі, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Без ГМО. Запах та смак своєрідні свіжому буряку, без зайвого запаху та присмаку. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. |
Банани свіжі, ґатунок перший, зелені, від 20 см, діаметр плоду не більше 4 см |
500 |
плоди достатньої зрілості, без ознак: гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками, без чорних чи коричневих плям. Колір банану - жовтий, без плям, без ГМО. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів, банани повинні бути запаковані в картонні ящики. Товар повинен відповідати вимогам діючих державних стандартів. |
Морква молода свіжа, з обрізаною зеленню |
400 |
Морква повинна бути свіжою, чистою, не в’яла, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Без ГМО. Запах та смак своєрідні свіжій моркві, без зайвого запаху та присмаку. Колір від світло-помаранчевого до помаранчевого. Не допускаються плоди зелені, та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. |
Капуста білоголова свіжа, ранньостигла, ДСТУ 7037 |
1000 |
Капуста повинна бути свіжою, чистою, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Без ГМО. Запах та смак своєрідні свіжій капусті, без зайвого запаху та присмаку. Не допускаються плоди з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. |
Цибуля ріпчаста свіжа, першого товарного сотру, від 4 см, ДСТУ 3234 |
500 |
Цибуля повинна бути свіжою, чистою, не в’яла, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Без ГМО. Запах та смак своєрідні свіжій цибулі, без зайвого запаху та присмаку. Не допускаються плоди з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. |
Огірки свіжі, польові, середньоплідні (до 25см), ДСТУ 3247 |
300 |
Огірки повинні бути свіжі, не в’ялі, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Без ГМО. Запах та смак своєрідні свіжому огірку, без зайвого запаху та присмаку. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. |
Помідори (томати) свіжі, польові, округлі, ДСТУ 3246 |
200 |
Помідори повинні бути свіжі, не в’ялі, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Без ГМО. Запах та смак своєрідні свіжому бпомідору, без зайвого запаху та присмаку. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. |
5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 192`500 грн. з ПДВ., мета використання товару - для харчування вихованців/підопічних КЗ ЛОР «Буківський дитячий будинок-інтернат», згідно із примірним меню для організації харчування на літньо-осінній період.
6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 192 500 грн. 00 коп. (Сто дев’яносто дві тисячі п’ятсот грн. 00 коп.) з ПДВ.
7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась за результатами проведення моніторингу цін на аналогічні предмети закупівлі, з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалося із застосуванням одного з методів вищевказаного порядку, а саме проведений моніторинг цін, шляхом здійснення пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро», та на сайті ринку «Шувар» тощо.