ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі товарів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 (CPV) ДК 021:2015 15130000-8 - М’ясопродукти, Ковбаса ваврена (ковбаса варена з свинини, к
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі товарів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 (CPV) ДК 021:2015 15130000-8 - М’ясопродукти, Ковбаса ваврена (ковбаса варена з свинини, курятини, сорт перший), М'ясні делікатеси (Шинка варено-копчена з свинини, сорт вищий), Ковбаси (Ковбаса копчено-запечена з свинини, яловичини, сорт вищий)).
Обґрунтування доцільності закупівлі розроблено відповідно до Постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами), згідно із затвердженим рішенням уповноваженої особи КЗ ЛОР «Буківський дитячий будинок-інтернат» протокол №32 від 01.04.2025 року.
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Комунальний заклад Львівської обласної ради «Буківський дитячий будинок-інтернат», 82031, вул. Центральна,2, село Букова, Самбірський район, Львівська область, код за ЄДРПОУ – 03189015; категорія замовника – юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.
2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності Ковбаса ваврена (ковбаса варена з свинини, курятини, сорт перший), М'ясні делікатеси (Шинка варено-копчена з свинини, сорт вищий), Ковбаси (Ковбаса копчено-запечена з свинини, яловичини, сорт вищий)), код за ДК 021:2015: 15130000-8 - М’ясопродукти). Відповідно до пункту 14 Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 11.06.2020 №1082 – код ДК 021:2015: 15130000-8 - М’ясопродукти.
3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2025-04-01-013189-a
4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та повинні відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.
Ковбаса варена (ковбаса варена з свинини, курятини, сорт перший) |
|
Кількість (обсяг), кг. |
300 |
Місце поставки товару |
Україна, 82031, Львівська обл., Самбірський р-н, с.Букова, вул. Центральна, 2. |
Строк поставки товару |
грудень 2025 року. |
Назва пре |
М'ясні делікатеси (шинка варено-копчена з свинини, сорт вищий) |
Кількість (обсяг), кг. |
14 |
Місце поставки товару |
Україна, 82031, Львівська обл., Самбірський р-н, с.Букова, вул. Центральна, 2. |
Строк поставки товару |
грудень 2025 року. |
Назва предмета закупівлі |
Ковбаса (Ковбаса копчено-запечена з свинини, яловичини, сорт вищий) |
Кількість (обсяг), кг. |
14 |
Місце поставки товару |
Україна, 82031, Львівська обл., Самбірський р-н, с.Букова, вул. Центральна, 2. |
грудень 2025 року. |
Технічні та інші вимоги
Технічні вимоги:
1 Ковбаса варена зі свинини, курятини Ковбаса варена першого сорту, штучна оболонка. Батони варених ковбас з чистою сухою поверхнею без пошкоджень оболонки, напливів фаршу, злипів, бульонних та жирових набряків. Для ковбаси потрібна штучна оболонка, яка буде надавати форму, а також захищає від забруднень, механічного пошкодження, бактеріальної дії. Використовують штучну оболонку, яку виготовляють з полімерних матеріалів. Штучна оболонка має бути досить міцною, щільною, еластичною, волого- та газонепроникною, стійкою до дії мікроорганізмів, мати хорошу адгезію та зберігатись при кімнатній температурі. Ковбаса повинна відповідати ДСТУ 4436:2005, або іншому зареєстрованому еквівалентному ТУ У. Консистенція: пружна. Вигляд фаршу на розрізі - вироби з однорідною структурою – рожевий або світло-рожевий фарш рівномірно перемішаний, без порожнин і сірих плям. Смак та запах - властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку. Форма, розмір та товарна відмітка (в'язання) батонів - прямі батони довжиною від 15 см до 30 см. Маркована оболонка ковбас варених повинна бути із зазначенням - назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності) та місця виготовлення, інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки не менше, ніж 80 % Вага одиниці продукту – до 3 кг.
2 Ковбаса копчено-запечена зі свинини, яловичини, сорт вищий Ковбаса вищого сорту. Батони ковбас з чистою сухою поверхнею без пошкоджень оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків. Для ковбаси потрібна штучна оболонка, яка буде надавати форму, а також захищає від забруднень, механічного пошкодження, бактеріальної дії. Використовують штучну оболонку, яку виготовляють з полімерних матеріалів. Обсяг кожної поставки згідно з заявками замовника. Ковбаса повинна відповідати ДСТУ 4591:2006, або іншому зареєстрованому еквівалентному ТУ У. Консистенція: Пружна; Вигляд фаршу на розрізі - фарш від рожевого до темно-червоного кольору зі шматочками свинини та шпіку розміром не більше 5мм; Смак та запах - властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку. Склад: свинина знежилована напівжирна 60 %, свинина знежилована жирна 40 %, смако-ароматичні добавки, приправи натуральні, підсилювач смаку та аромату, екстракти приправ, часник свіжий. Споживче пакування – штучна або натуральна оболонка. На маркуванні повинна бути нанесена інформація: назва та адреса підприємства-виробника, його товарний знак (за наявності) та місце виготовлення, склад, дані про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту. За термічним станом: виготовлена згідно з технологічною інструкцією та рецептурою, затвердженими у встановленому порядку, дотримуючись санітарних правил. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки - не менше, ніж80%. Вага одиниці продукту - до 1 кг.
3 Шинка варено-копчена, свинина, сорт вищий Шинка вищого сорту. Копчені м’ясопродукти (шинка) ДСТУ 4668:2006 має бути вітчизняного виробника, без стороннього запаху, без зіпсованості, пружна, при нарізані не повинна розпадатися, без кісток, хрящів. Смак та запах шинковий приємний характерний для варено-копчкного або запеченого продукту, солодкуватий без сторонніх присмаків, зовнішній вигляд без пошкоджень, та ознак псування. Фасування: вакуумні упаковки загальною вагою шинки від 800 до 1000 грам за одиницю. Матеріали штучної оболонки, рукава (пакету) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. На маркуванні повинна бути нанесена інформація: назва та адреса підприємства-виробника, його товарний знак (за наявності) та місце виготовлення, склад, дані про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту. За термічним станом: виготовлена згідно з технологічною інструкцією та рецептурою, затвердженими у встановленому порядку, дотримуючись санітарних правил. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки - не менше, ніж 80%.
5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2025 рік, становить 62 400, 00 грн. з ПДВ., мета використання товару - для харчування вихованців/підопічних КЗ ЛОР «Буківський дитячий будинок-інтернат», згідно із примірним меню для організації харчування.
6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 62 400 грн. 00 коп. (шістдесят дві тисячі чотириста грн. 00 коп.) з ПДВ.
7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась за результатами проведення моніторингу цін на аналогічні предмети закупівлі, а також з моніторингом цін на сайті BI PROZORRO, з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020.